Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  26/11/2004
Data da última atualização:  08/03/2010
Autoria:  FORATO, L. A.; DORIGUETTO, A. C.; FISCHER, H.; MASCARENHAS, Y. P.; CRAIEVICH, A. F.; COLNAGO, L. A.
Título:  Conformation of the Z19 prolamin by FTIR, NMR, and SAXS.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural and Food Chemistry, v.22, n.1, p.121-126, jan. 2004.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The a zein, the maize storage prolamin, is a mixture of several homologous polypeptides that shows two bands in SDS-PAGE, called Z19 and Z22. The conformation studies carried oot by several authors in this mixture are conflicting. To elucidate these inconsistencies, we analyzed lhe conformation of lhe Z19 fraction, extracted from BR451 maize variety by Fourier transform infrared spectroscopy, nuclear magnetic resonance, and small-angle X-ray scattering. The infrared results show that Z19 has 46% of a helix and 22% of B sheet. The tast N-H to N-D exchange measured by 1H NMR spectroscopy showed that Z19 is not a compact structure. The scattering measurements indicated an extended structure with 12 by 130 A. With these data, we have modeled lhe Z19 structure as a hairpin, composed of helical, sheet, tums, aro secondary structures, folded back on itself.
Palavras-Chave:  Estrutura da prlamina; Estrutura da proteína; FTIR; NMR; SAXS; Z19.
Thesagro:  Zeína.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA8487 - 1UPCSP - --PROCI-04.000332004.00033
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  27/10/2021
Data da última atualização:  03/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  FOGACA, F. H. dos S.
Afiliação:  FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA.
Título:  Brasil pode ser protagonista do inovador mercado de alimentos plant-based.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Valor, 2021.
Idioma:  Português
Thesaurus NAL:  Plant-based foods.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15240 - 1UPCAM - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional