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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
26/11/2004 |
Data da última atualização: |
08/03/2010 |
Autoria: |
FORATO, L. A.; DORIGUETTO, A. C.; FISCHER, H.; MASCARENHAS, Y. P.; CRAIEVICH, A. F.; COLNAGO, L. A. |
Título: |
Conformation of the Z19 prolamin by FTIR, NMR, and SAXS. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural and Food Chemistry, v.22, n.1, p.121-126, jan. 2004. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The a zein, the maize storage prolamin, is a mixture of several homologous polypeptides that shows two bands in SDS-PAGE, called Z19 and Z22. The conformation studies carried oot by several authors in this mixture are conflicting. To elucidate these inconsistencies, we analyzed lhe conformation of lhe Z19 fraction, extracted from BR451 maize variety by Fourier transform infrared spectroscopy, nuclear magnetic resonance, and small-angle X-ray scattering. The infrared results show that Z19 has 46% of a helix and 22% of B sheet. The tast N-H to N-D exchange measured by 1H NMR spectroscopy showed that Z19 is not a compact structure. The scattering measurements indicated an extended structure with 12 by 130 A. With these data, we have modeled lhe Z19 structure as a hairpin, composed of helical, sheet, tums, aro secondary structures, folded back on itself. |
Palavras-Chave: |
Estrutura da prlamina; Estrutura da proteína; FTIR; NMR; SAXS; Z19. |
Thesagro: |
Zeína. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
27/10/2021 |
Data da última atualização: |
03/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
FOGACA, F. H. dos S. |
Afiliação: |
FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA. |
Título: |
Brasil pode ser protagonista do inovador mercado de alimentos plant-based. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Valor, 2021. |
Idioma: |
Português |
Thesaurus NAL: |
Plant-based foods. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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